Оксана Спрынчан А я читаю на камнях

Ген Жэстачайший
А я читаю на камнях,
они - хранители покоя,
пока не думала про страх,
причастье не прошла тоскою.   
А я читаю на камнях -
свою судьбу, народа тризну,
где каждый камень -
на костях,
где каждый камень -
укоризной,
где каждый КАМЕНЬ -
как АМИНЬ,
венец молитвы
за Отчизну...

Оксана Спрынчан

* * *

А я чытаю камяні,
яны належалі спакою,
пакуль ня ведала пра страх,
прычасьце не прайшла журбою.
А я чытаю камяні –
у іх мой лёс і лёс краіны,
дзе кожны камень –
на касьцях,
дзе кожны камень –
напамінам,
дзе кожны КАМЕНЬ –
як АМІНЬ,
вянец малітвы
за Айчыну...

  Аксана Спрынчан