Не стiй

Бондаренко Михаил
Не стій

Світ обдурених людей
Наточи похмурий ніж,
Кров ціди аж доки слиз
Не стікатиме з ротів.

Вони марно лічать час,
Ріж, насилуй і скаліч
Між потворами не стій,
Не дивися хто міцніший.

Хто міцніше владу цінить
Для висот пустих в могилі,
Похиляється кісткам
І голодним, хижим ямам.

Отруїлися уста
І жадають тільки смерті
У глибокій порожнечі,
Лише біль і недовіра.

Лише в череві пустім,
Де ховають тільки сміх,
Насміх вбитий, тяжкий гріх,
Залиши убогий крик.

Лише тим, що втратять розум
Крок зробити у твій дім,
Де злипаються тіла
І по колу бродить привид.