Найкраще село

Ольга Бреславец
Найкраще на Україні
Рідне, велике село.
З часів козака Могили
Жило й процвітало воно.


Тут сіяли хліб "прогресяни",
Рікою текло молоко...
Мої дорогі могиляни,
Це ж зовсім недавно було!


Немає прогресу в країні
І криза нас тягне  назад,
Лишились одні лиш руїни,
Нема вже ні ферм, ні бригад


Уже ми не пам"ятаєм
Сільських передовиків,
Хто сонце стрічав спозарання
І сіяв й вирощував хліб.


Лежать у Братській могилі
Понад сімсот могилян
Життя віддали Вітчизні,
Щоб краще жилось всім нам.


Щоб ми не були рабами,
Вони,такі молоді,
Під кулі йшли не для слави,
А для життя на землі.


Їх теж ми вже забуваєм,
Наших захисників,
А біля меморіалів
Кіз випасаєм й корів.


Таке от у нас сьогодення
Хто буде тримати отвіт?
Немає в народу прощення
Для тих,хто забув про свій рід.


...Рідна,мала батьківщина
Серед гаїв і полів,
Найкраще на Україні
Моє село Могилів.
               
                2009 р.