Загадки до урок в Основи здоров я

Юлия Градусова
Я солодка і хрумка,
Подивіться-он яка!
На городі я зростаю
Та зелені коси маю.
Всі вживать мене повинні-
Маю безліч вітамінів.
Як з'їси мене, повір,
То покращується зір.
                (Морква)

Я бабуся не худенька,
Одежинок багатенько,
Ними я скриплю,скриплю,
Дуже воду я люблю.
Споживайте мене,діти,
На сніданки,на обіди,
І на зиму заготуйте
Й зайченяток підгодуйте.
               (Капуста)

Кажуть, хто мене зриває,
Рясні сльози проливає.
Та скажу, щоб вас утішить-
Користь з мене важливіша!
Тож послухайся порад:
Поклади мене в салат,
До борщу,на сало й хліб-
Не хворітимеш на грип.(Цибуля)