Поле

Николай Скребышан
 Вийду я на поле,
        Гляну в далечінь,
 А воно таке зелене,
        Море  колосків.
 Вітер хвилю гоне,
        Грає залюбки.   
 Сонця вже доволі
        Зріють колоски.
 Повниться пшениця,
        Стигне божий хліб.
 Руки материнські
        Зв,яжуть перший сніп.
 Але ще лунає
        Жайворонка спів,
 І не чути гомін
        Славних трударів.
 Колоситься нива;
        Буйно виграє.
 Дощик поливає,
        Поле смачно п,є.
 І висить над ланом
        Дощова краса.
 Гримить і лине
        Літня  гроза.
 Я піду на поле,
        Ноги замочу. 
 Рідна Україна,
Як тебе люблю!
 І не має за тебе
Кращої на світі,
 Бо ти наша мати,
А ми твої діти!

           м.Біла Церква. 2011р.