Восень-мастачка

Юрась Пивунов
Восень расьпісала

Лісьце клёнаў барвай.

Прысадамі блукаюць

Летуценьні-мары...

У стройнае бярозкі,

Бы сівізна на скронях,

Жоўтыя лісточкі

Ляцяць долу... Шолах...
 
 

  Ю. Півуноў