Правда буття

Оксана Мыслович Чайкивська
Чого варте наше життя
у пустому світі, у світі ілюзій?
Відкинути страх у небуття -
забуті теми філософських дискусій.

Панувати там, де нас нема,
у закутках мрій, всіх думок, сподівань.
То не фатум будує життя,
то лиш людина автор марних страждань.

І ми збираємо скелети...
Ними будуємо щось із нічого.
Життя гортаємо буклети.
Що ж нам треба із світу пустого?

Ми багряним чорнилом
Ставимо підпис і йдемо із нього.
Маємо те, що нам не мило...
Чого варте життя? Воно варте - нічого...