Шапоча вецер

Юрась Пивунов
Шапоча вецер

Пажаўцелым лісьцем,

Ў паветры – 

Павуцінак лёгкіх лёт,

Ціхмянаю хадою

Крочыць восень – 

Вось і заканчваецца

Йшчэ адзін твой год...

Вясна жыцьця 

Так хутка прамінула,

І што было – 

Таго ня вернеш ты,

Як рэдка 

Ўсё даходзіла да ладу,

Як часта

Бачыў вочы злыбяды.
 
 

  Ю. Півуноў