Я сам! Я сам!

Валентина Попелюшка
Похвалю я залюбки
Нашого синочка:
Працьовитий он який
У свої два рочки.

І підлогу б він помив,
І зварив би їсти,
Цілий день би щось робив,
Не примусиш сісти.

От спасибі небесам -
Є вже допомога.
Цілий день “Я сам! Я сам!”-
Чуємо від нього.

Як, скажіть тут, не радіти,
Мамі легше стало.
От якби ще й старші діти
Так допомагали.

Відповідь своя на те
У сестри і брата:
Чи ж, як трохи підросте,
Буде помагати?