Месту для Ома

Наталья Кадетова
У далечыні ці побач?
Блізка, побач
Твой подых сціх,
Пяшчотаю крануты.
Радзімы неба -
Зоркі ззяюць, поўня
Да голас рэчцы,
Што разбудзіць хутка.
Бусліныя хлапочуць
Дзесці крылы
Смяецца твар,
Умыт жывой расою.
І сонейка, і дождж,
Усе ў небе сінім
Інакш ніж дзесці
Ды навек з табою.