Кiпiць вада, пацеюць вокны...

Леонид Пранчак
КІПІЦЬ ВАДА, ПАЦЕЮЦЬ ВОКНЫ...

Кіпіць вада, пацеюць вокны.
Скрыпіць матрац.
Шуміць лісцё…
І я табе да болю родны.
Ты для мяне маё жыццё.

Усё будзённа і надзейна.
Жыццёвы лад, надзейны тыл.
Душы спакойна, сэрцу спеўна.
Старыя прымхі – тлум і дым.

Пакуль іду, пад ліўнем мокну.
Вары вячэру, буду ў сем.
Кіпіць вада, пацеюць вокны.
У кубку чай, на сподку джэм.

Такое шчасце. Правінцыйна
Вучуся жыць сваё жыццё.
Наіўна і правакацыйна
Скрыпіць матрац.
Шуміць лісцё…

30.03.2013