Брехлива правда

Бондаренко Михаил
Брехлива правда

У світі розкоші і втіх,
Де цінять зло, добро не бачать,
Де оббирають всіх незрячих,
А зрячим ніж у серце б'ють,
Живе, повніє і жиріє,
Брехлива правда оніміла.
Завжди обачна і смілива
У розкоші купає тіло,
Тримає правду і любов,
Закон жорстокий прославляє,
Сама собі вбиває, править,
Славетну постать вихваляє.
Брехня добрішу славу має,
Калічить, нівечить і давить,
Могутню постать зберігає
Для гідності, що розум наставляє,
Похмуро давиться від сліз
У бідності життя проводить,
Але не скаже про життя ганебне,
Що правда чиста інколи людині бреше.