цей снiг...

Фиолетта
цей сніг жалюгідний зістарівся майже,
що далі буде?  опісля марця…
вітрини ряснітимуть розпродажею,
все буде… квітень настане, як завжди,
не мартвся…

я  все частіше на на твоїх перехрестях,
ненавиджу все, що в рамках невільних,
чекаю на  вітер із твого весту
і грію  на грудях срібний хрестик
натільний…

хіба не жорстоко – палити бажання?
і вірити сліпо у зламаний компас?
він на землю не вкаже обітовану,
кому потрібні будуть  зізнання,
як коллапс…

мине міжсезоння, все минеться, не  буде…
та це не важливо цілком… і всюди -
повітря нове… ритми,  температура.
не в’яжеться ти – і емеритура,
які дивні  люди…

без тебе мій  простір пустопорожній,
всевишнім моїм  не стане інший,
ти не зустрічний, не подорожній…
разОм із тобою не так тривожно,
так ліпше…

           ***
(Худ. Галина Анисимова)