Над краем старажытным

Юрась Пивунов
Над краем старажытным

Сёньня хмары,

І клёнаў золата 

Спакою не дае.

Умольны погляд свой

Ськірую ў неба-мару

І папрашу у Бога

Шчасьця для Цябе,

Мая Краіна,

Я на ўсё гатовы,

Міну ўсе перашкоды і ману,

Бо, калі жыць,

Дык жыць дзеля Радзімы,

А калі не – 

Нашто наогул Быць?!
 
 

  Ю. Півуноў