Сквира

Ната Максимец Морская
Бачу я бескрайнії простори,
Ліс, де бурмотять старі дуби,
тут повітря чисте та прозоре,
І, мов гномики, ховаються гриби!

Люба Сквиро, краю мій коханий!
Ти для мене матінка свята!
Згадую, як я вставала рано
І ішла у буйніі жита!

Части, мила Сквира мені сниться,
Той рясний бабусиний город,
Де капуста, наче чарівниця,
Завела веселий хоровод.

Тут на щастя я знайшла підкову,
Тут росте чар-зілля навкруги!
І хати в віночку калиновім,
тут мого дитинства береги!

Тут мені життя наукам вчиться,
Щоб завжди любити простір твій,
Дозволь, низько , Сквира, поклониться
Цій землі воістину святій!(