Кожного разу, з дому

Катерина Жебровська
Кожного разу, з дому
Виходячи в далечінь,
Ти йдеш у свою Дорогу?
Ти йдеш у свої Світи?

Що кличе тебе і манить?
Для чого лишаєш Дім?
Для чого буття туманом
Себе заколисуєш? Втім,

Ти, може, нічого не знаєш,
А, може, й не хочеш знать –
Про Небо й твою Дорогу
У Чисту Земну Благодать.

Коли ти з дому виходиш
І в далечінь ідеш,
Ти згадуєш Сонце і Небо,
І Землю, де ти живеш?

11.10.2011