Родил се е стих

Юлия Донева
Юлиана Донева

Аз не го търся,
не го призовавам,
той  просто нахлува у мен
като бяла вълна,
като сноп от лъчи,
като буря през пролетен ден.

И дъх затаявам...
Сърцето ми чисто
вълнува се,  стене, бушува.
И тича моливът
чевръсто по листа,
със слово душата рисува.

Аз не го търся,
не го  и очаквам,
сам идва - ту шумен, ту тих.
И чуя ли в себе си
звън от камбана,
това е, родил се е стих.