Очi весни

Светлана Лысенко 3
Блакитнії очі весни
Крізь талі сніги проглядають,
Блакитнії промені сяють
Крізь рвані одежі зими.

То сірі, холоднії сни
Під теплим промінням розквітли,
Зимовії марення зникли
У райдужнім сяйві весни.

То вранішня свіжа блакить
Вже плещеться в старому лісі,
І сповнена радістю пісні,
Душа, як сопілка, тремтить.

Крізь просіки проліски мчать, –
Як прагнення й мрії-перлини,
Що з першим ключем журавлиним
В непізнані далі летять.