Як прыйдзе мая канчына

Юрась Пивунов
             "Як прыйдзе мая канчына,      

             пакіньце балкон адчынены..."

                Федэрыка Гарсія Лорка





Як прыйдзе мая канчына,

Пакіньце балкон адчынены,

Каб меў я магчымасьць душою

Пранесьціся над зямлёю – 

Над Гродняй, Гомляй, Вітэбскам,

Магілевам, Бярэсьцем ды Менскам,

Паглядзець на абшары Айчыны

Вачыма душы-аблачыны,

Разьвітацца з маёю Краінай – 

Хай даруе усе мне правіны...

...Як прыйдзе мая канчына,

Пакіньце балкон адчынены...
 
 

  Ю. Півуноў