Життя бiжить, Життя дзюркоче

Катерина Жебровська
Життя біжить, Життя дзюркоче
І просипається піском.
Життя пір’їнкою лоскоче
Або шмагає батогом.

Навчає ницих і понурих,
Могутніх, сильних і слабких.
Кмітливих і розумних учить,
А, може, учить і дурних.

Життя вигадує загадки
На різний смак на кшталт буття.
Роби, чи не роби закладки –
Таки щось втне твоє Життя.

Життя не пробуй розгадати,
Не споживай і не куштуй.
Вклонися низько і подякуй,
Душею кожну мить відчуй.

Життя наповнює роками
І розкривається в Політ.
Любов’ю, Світлом і Життями
Мудріє й квітне Людський Рід.

20.11.2011