Клонките с цвят са виснали

Росица Бухова
Клонките от цвят са виснали
и това птиче чуруликане...
будят радостна ненаситност
като омайно повикване...

Дърветата в бяло и в розово,
ароматно са разцъфтели -
щастливи с птичите гости,
огласили ги с песенни трели.

Сред тях упоена вървя,
слушам песента на нов живот...
и душата ми ведро запя
с ароматна вест за нов плод...

Светло е небето - прошарено,
радостта ликува неудържимо...
Ведро е и в сърцето пожарено,
любовта цъфти непобедимо!