Я жыву

Юрась Пивунов
Я жыву,

Я сьцьвярджаю

                сваё існаваньне,

Штосьці тут

                адмаўляю,

А штосьці прыму,

Толькі мэту адну

Не адпрэчу ніколі –

Каб  заўжды была вольнай

Мая Беларусь.

  Ю. Півуноў