Neksc

Ярослав Тотьмянин
Ыджыт ваэз оторын.
Котрасям. Быдыс рад!
И кай китсасьо бысока.
Виль тулыс! Локтіс кад.

Быдослон чужом шондіон,
Быдослон чочком пинь,
И быдыс тодо точноя,
Ён тулыс сето вын!

Сьоломо менам чеччало,
Орсомон сьыло! Гаж!
А нылка коккез векняло.
Куш коккез – райлон гаж!

Кватит тэ ассит думаэз,
Мечтайтны тоже куж!!!
И гожум кеж дос керсяс эд…
Тулыслон бур вуж.



Плохо что на коми-пермяцком когда печатаешь некоторые буквы не распознает.