Синам

Светлана Лысенко 3
Сміх моїх синочків –
Золотих дзвіночків,
Радісно лунає
В серці кожну мить:
Ви повиростали,
І на крила стали,
Лиш душа дитинством
В спогадах щемить.

В м’яті вас купала,
Ніжно сповивала,
Щоб росли скоріше
У спокійнім сні,
Щоб наснились зорі,
Човен в тихім морі,
Доля під вітрилом
В срібному човні.

Тихо колисала,
В крони дуба клала,
Щоб росли міцними,
Набирались сил…
Хай орел насниться –
Горда, мужня птиця,
Понесе до сонця
Ваш щасливий сміх!

Зазирнуло сонце
Променем в віконце,
Я синів вмивала
Терпким чабрецем:
Щоб красунь кохали,
Славу добру мали,
І не забували
Маминих пісень.

Пісня України –
Про козацькі днини,
Про поразки й славу
В вічній боротьбі.
Щоб любили мову,
Серце й розум мали,
Й добре пам’ятали –
Ви чиї сини!