Ти моя порадниця, мила черемха...

Раиса Андрющенко
http://stihi.ru/2013/04/18/4329

Звідки ти вродилася в полі, в самоті?!
Стоїш, співчуваючи в навісній біді!
Ти моя порадниця, мила черемха,
Біля тебе серденько, плаче не стиха…

Зацвіла привабливо.. біла, запашна,
Наче наречену привела весна,
Долю розділила я свою на двох, -
Перетнув доріженьку нам чортополох…

За городом поле, пасіка та ліс,
Нездійснені мріі пестить верболіз, -
Ти схилила голову в кольорах фати, -
Не торкнулись “гіркої” батьки та свати…