Птушынае царства

Юрась Пивунов
Людзі ўвесь час шукаюць нейкія незямныя цывілізацыі,
не заўважаючы, што на Зямлі яны існуюць побач з намі.

Паглядзіце наўкола, на птушынае царства.

Хіба нельга сказаць, што ў іх ня толькі свае гнёзды,
але і свая мова, свае звычаі,
урэшце, сваё грамадства.

Дык хіба ж гэта не цывілізацыя?


Ю.Півуноў