Ты снишься мне

Чабарок
 Веточка Вишни


Ты снішся мне

(Пераклад з украінскай на беларускую мову)

Між намі - гады і гады,
між намі - стагоддзі сцюжы...

Зіма ўжо ад восені лужы
зацягне, магчыма, навекі
празрыстым танюткім ільдом.

Мне бы па ім - да цябе, да святла!
ды, мачыхай, зхмурыў павекі
нядоля вейне  халадком...

Хаваюся ў вершы свае -
пяшчотна мяне саграваюць.

Паленцы ў печы згараюць,
вугольчыкі - вочы твае...

Зацішна, нібыта ў сне...

Ты
снішся
мне...