стара фотограф я

Ксения Барвиненко
Стару фотографію в руках я тримаю,
Молодий хлопчина на світлині тій.
І дивлячись на нього я всміхаюсь –
Невже і справді це прадід мій?

Ще зовсім молодого прабабуся
Свого Дмитра в солдати провела.
Її коханий обіцяв: - «Я повернуся.» -
Та нездійсненною обіцянка була.

Даремно Варя виглядала чоловіка,
Ховала гіркі сльози від дітей.
Ніхто не знав, що він пішов навіки
І не повернеться додому із боїв.

Не дочекалася свого Дмитра Варвара,
Давно й сама у вічність відійшла.
І вже сини удвічі старші батька стали.
Лиш фотографія про нього пам`ять зберегла.