Аз рисувам тъга...

Росица Бухова
Заслушан в тишина рисувам тъга...
В часовника ти занулен циферблат.
Загледана нощта.Без тревога нека
спомени в ръцете ми тихо спят.
 
В обаяние... погубих нежност.
Четях и напевно своя стих.
От детайлност до небрежност
аз рисувам тъга... щрих до щрих...




Я рисую грусть...   http://www.stihi.ru/2011/03/15/2793

Джона Фрай

Тишиною вслух я рисую грусть.
На твоих часах циферблат в нулях.
Заглянула ночь. Не тревожит пусть.
Чутко память спит на моих руках.

Убаюкивал. Тратил нежности.
Нараспев читал ей свои стихи.
От детальности до небрежности
Я рисую грусть. За штрихом штрихи...

15.03.2011