Ольга Мальцева-Арзиани - Твой нежный взгляд я вижу

Мария Шандуркова
Олга Малцева-Арзиани
http://stihi.ru/2013/03/20/1462

***Аз чувствам погледа ти отдалеч (Романс)
Пeревод на болгарский язык:
Марии Шандурковой

От себе си не ще избягам, знам,
че пееш ти в душата ми пламтяща
и аз изгарям в твоя нежен плам
и от мелодиите в мен звънящи...

Прониква твоят глас - небесен звън,
в сърцето ми през всички разстояния.
Ти винаги си с мен и в моя сън,
че случай друг такъв в живота нямам.

Аз чувствам погледа ти отдалеч,
да те сънувам  винаги аз искам.
Вървим в живота ние за ръце,
през градове, страни, край хора близки.

Даряваш ме с мелодии – мечти,
сред хиляди звезди една звезда е моя,
мечтите-звездните, ще освети
една единствена - звездата твоя.

ТВОЙ НЕЖНЫЙ ВЗГЛЯД Я ВИЖУ ВДАЛЕКЕ

Я не могу уехать от себя,    
ведь ты поешь в душе моей звенящей,   
И я горю от твоего огня,    
 и от мелодии, меня манящей...   

Струится голос чистый, неземной, 
сквозь расстоянья в сердце проникает.    
Я знаю,что повсюду ты со мной,      
и что такого в жизни не бывает.   

Твой нежный взгляд я вижу вдалеке, 
хотя все это мне,конечно,снится.      
По жизни мы идем рука в руке,      
мелькают страны, города и лица.   

Эти мелодии мне даришь ты,   
средь тысяч звезд одна звезда мерцает,
И все мои заветные мечты      
она одна во мраке освещает.      

Художник: Machado de Assis