Дзень нараджэння матулi маёй

Людмила Брановская
    Дзень нараджэння матулi маёй.
    Колькi пяшчотных слоў сказана ёй,
    Колькi ўспамiнаў удзячных сяброў!
    У гэтым уся ласка мая i любоў.

    Але, на жаль, не пачуе яна
    Тое, што сказана ёй тут спаўна.
    Шосты гадочак матулi няма.
    Сэрца ад болю гарыць нездарма.

    Колькi б гадоў нi прайшло з той  пары,
    Вечнаю ранаю сэрца гарыць,
    I да сканчэння маiх ужо гадоў
    Вечная там да матулi любоў.



    Словарь

    матуля - мамочка
    пяшчотных - ласковых
    нараджэння - рождения
    успамiнаў - воспоминаний
    сяброў - друзей
    удзячных - благодарных
    але - но
    не пачуе - не услышит
    нездарма - недаром
    сканчэння - окончания
    гадоў - лет