Ваше життя маме

Татьяна Бершадская
Життя  я ваше бачу у очах
Таких проникливих і радісних сьогодні
Вони горять, на них не вплинув час
Їх не зламали суми і тривоги.

У них любов я бачу материнську
Надію і віру в майбутнє дітей
А, інколи, я бачу в них сльозинку,
Яку старанно змахуйте з очей.

І на обличчі зморшок вже багато
То невблаганний час залишив слід
І ось, согодні, в ваше, мамо, свято
Дозвольте нам поцілувати їх.

Узяти в руки ваші дві долоні
Устами притулитися до них
Такі натруджені і стомлені сьогодні
Ласкаві і тендітні, як колись.

Пробачення я хочу попросити
За те, що скроні прикрашає сивина
За Вас у Бога буду я молитись
Тому що ви, матусю, в мене золота

Усе життя тягнулися для нас ви
Немов та ластівка ви створювали дім
Щоб повертатись ми могли до хати
За це, матусю, низький вам уклін.

Здоров,я я бажаю вам міцного
Щоб у душі завжди цвіла весна
І щастя вам жіночого й земного
Тепла від сонечка, а від людей - добра.

Тебе шанують правнуки і внуки
Нема бабусі кращої для них
Ніхто не брав їх так як ти на руки
Ніхто не кликав у казковий світ.

То ж живіть ще багато ви років
Не хворійте, себе бережіть
На душі хай завжди буде спокій
Я прошу вас - ви вічно живіть.