Щом мислено пропаднем...

Росица Бухова
Щом мислено пропаднем... Превод от руски на български език Росица Бухова

Щом мислено пропаднем ние
в черно – бяло...
надежда в дома ще ни открие
с небесно тяло.
Ще премине по езика  на огъня
дал воля на искра:
в теб, в мен, по склона на деня
януарски, по леда...



Когда мы мыслью упадём

Виталий Фатеев

Когда мы мыслью упадём
На чёрно-белом...
Надежда посетит наш дом
Небесным телом.
Пройдёт по лезвию огня,
Дав волю искрам:
В тебе,во мне на склоне дня
Январском,льдистом...