Венециански бисер

Росица Бухова
Венециански бисер - Превод от руски на български език Росица Бухова

Аз нося лято на дясната си  китка –
тънки струи венецианска вода.
в премръзнала московска сива липса
бисер ми отдава своя топлина.

Чувствам с кожата вълните солени
на вятър топъл, в косите лъчи.
На бисера с капките синьо-зелени
отблясъка търся в чужди очи.




Венецианский бисер

Невидимая Сторона Луны

я ношу лето на правом запястье -
тонкие струи венецианских вод.
в сером, промозглом московском ненастье
бисер тепло свое мне отдает.

чувствую кожей теплые волны,
ветер соленый, лучи в волосах.
бисера капель сине-зеленых
отблеск ищу в незнакомых глазах