Сара Тисдейл. Неаполь

Валентина Варнавская
Naples

Nisida and Prosida are laughing in the light,
Capri is a dewy flower lifting into sight,
Posilipo kneels and looks in the burnished sea,
Naples crowds her million roofs close as close can be;
Round about the mountain’s crest a flag of smoke is hung –
Oh when God made Italy he was gay and young!


Неаполь

Низида и Прочида под солнцем в ранний час,
Капри – как цветок в росе, радующий глаз,
Позиллипо на коленях – в зеркале воды, 
А в Неаполе теснятся пёстрых крыш ряды,
Над вершиной дальнею флагом вьётся дым...  –
О, творя Италию, Бог был молодым!