Сара Тисдейл. Настроения

Валентина Варнавская
 Moods

I am the still rain falling,
  Too tired for singing mirth –
Oh, be the green fields calling,
  Oh, be for me the earth!        
 
I am the brown bird pining
  To leave the nest and fly –
Oh, be the fresh cloud shining,
  Oh, be for me the sky.


Настроения

Я – дождь... Порой тоскливой 
  Беззвучен голос мой –
О, будь зелёной нивой,
  Будь для меня землёй!

Я – птица, что стремится
  Взлететь и петь, звеня...  –
О, будь моей зарницей,
  Будь небом для меня.