За тобою стояла любов

Галина Колесниченко 2
                Присвячено  Лесі  Українкі

За  тобою  стояла  любов,
Наче  Мавка  з  Волині  злетіла.
Доторкнулась  до  тебе  вінком,
Своїм  серцем  тебе  обпалила.

Не  лякай  же  її,  не  лякай,
Вона  сонечком  серце  зігріє.
Не  лякай  же  її,  не  лякай,
Вітерцем  вона  тугу  розвіє.

За  тобою  стояла   любов
І  сопілкою  серце  співало,
У  віночку  із  квітів  з  дібров
Твоє  серце   вона  зчарувала.

Так  кохай  же  її,  ти  кохай,
Вона  серцем  палка  і  ранима,
Так  кохай  же  її,  ти  кохай
І  до  тебе  прийде  твоя   мрія.

                ***               Квітень – 96