Сымбалем - чарка й шкварка

Юрась Пивунов
Сымбалем Радзімы - чарка й шкварка.

Чырвань зь зеленьню лунаюць на сьцягах.

Кожны дзень ў тэлевізары казка

Пра квітнеючы край у сьнягах.



Там сьпяваюць дыфірамбы,

Ў ладкі пляскаюць яму,

Услаўляюць лад заганны,

Памнажаючы ману.
 
 

Сьнежань 2010г.  Ю. Півуноў