Розiп яли Христа

Клавдия Дмитрив
П'ятниця  страстна  і  Хресна  дорога,
Якою  піднявсь на  Голгофу  Ісус.
У Діви Марії  на серці  тривога-
Христа  закатують,на  хресті розіпнуть.

Розіп'яли Христа...на  хресті  розіпнули...
І  плаче Марія  тa  інші  жінки.
Століття пройшли,та  цього не  забули,
Не  забудуть про  це  і в  наступні  віки.

Розіп'яли Христа,списом бік  прокололи.
Кров  по  тілу  тече  з -під  ребра.
Що  буде  з  Христом-не  знали й не  чули,
Та  Марія  весь  час там з Ісусом  була.
 
Біль і  муки Христа  роздались по  Голгофі,
Та  завадить ніхто  був  не  в  змозі  катам.
Спис забруднений  став від  Христової  крові,
Та свідомо  пішов на  цю  смерь  Ісус   сам .

Пішов  він на смерть,щоби нас врятувати,
Пройшов  через  муки і  біль він  терпів.
Про це ми повинні завжди пам'ятати,
Бо не раз  під  хрестом  на  Голгофу  зомлів.

Тому  пам'ятаймо  про  муки Христові,
Пам'ятаймо  про  те,через  що  він  пройшов.
Шануймо  Христа і живім у  любові-
Ради нас він на  страту  свідомо  пішов.

        03.05.2013