Sail Away of Deep Purple

Владимир Хорошевский
Оригинальный текст:

If you're driftin' on an empty ocean
With no wind to fill your sail,
The future, your horizon,
It's like searchin' for the Holy Grail.
You feel there's no tomorrow
As you look into the water below.
It's only your reflection
And you still ain't got no place to go.
REFRAIN
Time will show,
When, I don't know.
Sail away tomorrow,
Sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday yea-yea-yeah yea-ye-yeah.

Oh, woman, I keep returnin’
To sing the same old song.
The story's been told, now I'm gettin' old.
Tell me, where do I belong?
Feel like I'm goin' to surrender,
Hard times I've had enough.
If I could find a place to hide my face,
I believe, I could get back up.
REFRAIN
Time will show,
When, I don't know.
Sail away tomorrow,
Sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday yea-yea-yeah yea-ye-yeah.
(Sound)
Sail away tomorrow,
Sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday yea-yea-yeah yea-ye-yeah, yeah.


Приблизительный смысловой перевод:

Коль в штиль дрейфуешь в океане
И без ветра в парусах,
Всё равно, что Грааля чашу,
Искать в бездонных небесах.
Глядишь на воду с яхты,
Плывя опять по воле волн.
Не представляя завтра,
Ведь жилища даже не обрёл.
ПРИПЕВ
Время в путь
Не оттянуть:
Отплываешь завтра
Дальше от людей.
Стащи, займи, раз надо…
Буду там и я в некий де-е-е е-е-ень!

О, женщина, я возвращаюсь,
Старушку-песню снова спеть.
Что было, то прошло, старею я.
Знаешь, где мой остался след?
Чувствую, что готов сдаться -
Хватит худых времён.
Вернуться б мог туда, где ждут всегда,
На года погрузившись в сон.
ПРИПЕВ
Время в путь
Не оттянуть:
Отплываешь завтра
Дальше от людей.
Стащи, займи, раз надо…
Буду там и я в некий де-е-е е-е-ень!
(Проигрыш)
Отплываешь завтра
Дальше от людей.
Стащи, займи, раз надо…
Буду там и я в некий де-е-е е-е-ень!



Плэйкаст с оригиналом песни: