Великден

Радко Стоянов 2
 
Звънят камбаните по цялата земя
и цялото човечество ликува!
Христос воскресе днес от гробната тъма
и ангелско хвалебствие се чува!

Велик е Той с победата си над смъртта,
с Божествената си премъдра сила,
с нестихващия зов на Любовта
и бащинската си усмивка мила!

Носете благовестието по света -
до всеки дом и всяка земна твар!
Не сме подвластни вече на смъртта -
това е най - великият Божествен дар!

Христос воскресе днес!  Христос воскресе!
Спасение, Любов на всички Той донесе!