Наталья Арсеньева. А Он воскрес

Ген Жэстачайший
А Он воскрес, -
Он между нами,
Он там, где серебрится лес,
и синей дымкой над полями
висит весна...
А Он Воскрес.
Воскрес,
и вновь по Беларуси
перед тобой идет Христос... 
С души снимает наледь грусти,
богославляет сладость грез,
средь зелени наметы стрех,
темницы с хладными камнями
и тех,
кто радость в них теряют за каплей каплю, дни за днями.
Идет Христос... Над ним ланитой
встает густой блакит небес,
а ноги в ранах незажитых
кладут следы на иней рос...
Мы припадем, уста сжигая,
на те следы, что Бог-Христос
оставил, молча в даль шагая,
Ведь он Воскрес! Он - наш Христос!
В родном принеманье страдает
безмолвно старый лес окрест,
пусть нас кровавят, убивают -
Воскреснет Край,
Ведь Он Воскрес!
Сильнее смерти,
и дыханья
всей той земли, где с детства рос...
Так встань, восстань,
воскресни ранью,
Мой Край, как нам Воскрес Христос!

Наталья Арсеньева

***

Ён уваскрос, —
Ён дзесь між намі,
Ён там, дзе ў срэбным пыле лоз,
у сіняй смузе над палямі
вісіць вясна...
Ён уваскрос.
Ускрос,
і зноў па Беларусі
перад табой ідзе Хрыстос...
Здымае з душ настылых вусціш,
багаслаўляе соладзь кроз,
сяліб раскіданых прысады,
муры нязлічаных вязніц
і тых,
што пагублялі радасць па кроплі кропляй й дзень па дні.
Ідзе Хрыстос... Над ім дугою
устае густы блакіт нябёс,
а ногі ў ранах незагойных
кладуць сляды на шэрань рос...
Дык прыпадзем і вусны спалім
на тых слядох, што Бог-Хрыстос
губляе, моўчкі йдучы ў далеч,
бо Ён ускрос, Ён уваскрос!
Няхай над родным панямішчам
Усцяж галосіць нема лёс,
Няхай крывавяць нас і нішчаць –
Ускрэсне Край,
Бо й Ён ускрос!
Мацней за смерць,
за ўсё каханне
зямлі, дзе ад дзіцяці ўзрос...
Устань жа, ўстань,
ускрэсні сення,
мой Край, як уваскрос Хрыстос!

Наталля Арсеннева