Сара Тисдейл. Из Алжира

Валентина Варнавская
 
Off Algiers

Oh give me neither love nor tears,
Nor dreams that sear the night with fire,
Go lightly on your pilgrimage
Unburdened by desire.

Forget me for a month, a year,
But, oh, beloved, think of me
When unexpected beauty burns
Like sudden sunlight on the sea.


Из Алжира

Ни слёз не надо, ни любви,
Ни грёз, ни тщетных упований,
Иди своим путём – живи
Свободным от желаний.

Забудь на месяц иль на год,
Но всё же – вспоминай  меня,
Когда над морем свет блеснёт
Лучом средь сумрачного дня.