А спогад журливо курличе

Алла Продащук
                Дібрівчанам - чорнобильцям - поліщукам присвячується


Візьму я в руки світлину,
Думками в Діброву полину.
Рідне в спогадах все оживає,
Душу смуток мою огортає.


Чорнобиля чорні кроки
Чую відгомін крізь роки.
Діброва,обпалена горем,
Навіки зріднилась із болем.


У снах лиш бачу Діброву
Й стежину до рідного дому.
І спомин серця торкнеться
Про край,що Олевщина зветься.


«А як там Діброва?» - питаю
У тих,хто лишивсь,бо не знаю,
Що всіх зустрічають руїни
В колишній поліській перлині.


І де б не були дубрівчани,
Назавжди у серці – рани.
А  спогад журливо курличе,
З чужини в рідне селище кличе.