***

Ядвига Ясенева
Болить в душі, млоїть давнішній сум.
І знов моя до тебе думка лине.
Дзвонив... Збудив потік звабливих дум,
Який мене заледве не поглинув.

Навіщо знову ти мене згадав,
Коли коханої немає поруч?!
Їй не болить. Ти біль мені завдав,
Бо знов забудеш нАдовго і скоро.

Лише повернеться вона у дім,
Моє ім'я із пам'яті зітреться
І спогади розвіються мов дим...

Так буде. І моє сумує серце.