Жити

Микола Щома
Тільки жити

Просто жити!
Більше робити нічого.
Вдихати в себе свіже повітря,
Пити воду холодну, ходити --
Босими ногами, топтати зелену траву!..

Неначеб-то вітер,
Очима зривати зорі із неба
Й ховати на будучу пам’ять
-- як коштовні діяманти,
У серці своєуму. А то і хоча би
лишень на ніченьку одну.

Просто жити!
Мати брата й сестру.
Ділитися з ними таємницею серця.
Неправду також розказати колись.

Важливо розмову ділити --
Починати про те що спершу бунтує
Перейти -- поступово, на те,
що в минулім було любе.
Хай воно зліпить
гостинні сніданки й обіди
єдино дружної побіди!..
Так і буде просто жити.