Гумор народу

Микола Щома
Гумор народу

Гумор народу не спить
-- він просто існує,
Та псує все,
під будь-яку погоду.

Наодинці, його не досягнути
-- в нім сила є така, що
даха кришу розгортає, та
все що бажає існувати:
Само собою, себе кінчає!

А хто поруч стоїть,
навіть і не гадає!
-- Тисячу років промине,
тоді як гумор народу
про себе щось
комусь відкриє...

А для розумника, того що
прагне увесь світ знати,
Гумор дає лопату й каже:
йому могилу собі копати!
Тай може бути -- Ось там
близенько біля хати.

Та ж нехай не за парканом,
щоби сусіди не сумлівались
-- Все інше проминає,
Тільки гумор народу
довгі роки перетинає!
Має початок. Кінця не знає!