4 Привiт або спогади про рейн

Ваня Громяк
"-Здригнулось все! Вимкнулось світло!
-Ще трішки , люба!" Галас . Піт.
Страшенний біль , кров і молитва.
Ось так з'явився я на світ.

Все заспокоїлось і стихло ,
Мене дістали з-поміж ніг .
Я закричав дико і хрипло ,
Не піднімаючи повік.

Буквально тиждень і додому,
Де гай дубовий , вітра спів ,
Де Рейн вбирає сум і втому ,
Де не потрібно зайвих слів.

Там було все : падіння , злети ,
Дружба , симпатія , конфлікт,
І перша жінка , її плечі ,
І лоно ніжне - райський плід.

Та поміж цього були очі -
Палаючі мов той вогонь !
Важкі , криваві стражі ночі,
Що залишались осторонь.

Та прийшов час , і все змінилось.
З'явився голос манівний ,
І серце наче зупинилось ...
"Привіт!" - сказав мені старий...