Сл-пий

Микола Щома
Сліпий читанням

Сліпий книжково,
Книжок ніколи й не читав.
Журнальних виставок
-- фабрично ізбудованих,
він тоже, про них знати,
нічого навіть і не знав.

Герої народжувалися,
в його волосистій голові,
як гриби дикі лісові.
Без будь-яких умов --
вилазили, зі шкіри,
під волоссям, як снопи...

Закляті, всі вони сміються
-- регочуться як зозулі, 
в ділянках лісу, по весні. 
Такі герої роз’єднують,
шаблями слова, шляхи усі!
Оті, що поважно я ступаю
і оті, що ступаєш ти.

Сліпий від роду --
В собі збудує книжний рід.
Сліпий книжково --
Заплутує свої ідеї
в недоліки своєї долі,
тай стає камінчиком,
для тих, хто читає
сторінки своєї болі...