Блики слов

Надежда Мельник
Прозрачность, "дырчатость",
Воздушность –
Зачарованно - узорна.

Лучистость, "стрельчатость",
"Игрушность" –
Церемонна и просторна.

Верность, цветность,
Постоянность –
До неприличности привычна…

Сонность, "струнность",
"Окаянность",
Грешность – прочно апатична…